Ion Iliescu, despre cercetările DNA: „Haite de procurori dau năvală peste oameni în case. Sunt într-o misiune fascistă. Parlamentul să cheme la ordine Parchetul General”

Ion Iliescu, despre cercetările DNA: Haite de procurori dau năvală peste oameni în case. Sunt într-o misiune fascistă. Parlamentul să cheme la ordine Parchetul General
Publicat: 15/08/2012, 19:39
Actualizat: 10/12/2012, 08:47

Președintele onorific al PSD, Ion Iliescu, cere aducerea procurorului general în fața Parlamentului, ca să răspundă pentru ancheta națională privind dosarul „Referendumul”. Iliescu a criticat cercetările făcute de procurorii DNA în mai multe județe din țară, numindu-le „fasciste și primitive”. Iliescu și-a exprimat dezacordul față de verificările făcute de procurori în mediul rural într-o postare pe blogul personal, spunând că Parchetul General a acționat la comandă, încălcând drepturile cetățenești.

„Nu credeam că, după Revoluția din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce – haite de procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru Referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive ? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esență fascistă? Desigur, răspunderea revine conducerii Parchetului General, care a acționat la comanda – împotriva spiritului si rațiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei instituții , așa cum este ea definita in Constitutia României”, a scrie Iliescu pe blog, în postarea numită „Despre procuratură și rolul său”.

Mai mult, președintele de onoare al social-democraților a făcut apel la Parlament pentru a interveni în această situație, care, în opinia lui, este una abuzivă. Potrivit sursei citate, Parchetul General și-a încălcat statutul de instituție credibilă, fiind nevoie ca procurorul general Laura Codruta Kovesi să dea socoteală.

„Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituției în percepția opiniei publice, a cetățenilor – care văd cum o instituție creată pentru a apăra ” ordinea de drept, … , drepturile și libertățile cetățenești” – se transformă în instrument de intimidare și de acțiune împotriva cetățenilor ! Dintr-un instrument de apărare a democrației și a libertăților cetățenești , riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăților, pus în slujba unor interese înguste, în cazul de față – în slujba unui om cu tendințe autoritare , care a pierdut sprijinul și încrederea cetățenilor . Parlamentul, ca” organ reprezentativ suprem al poporului român” – așa cum este definit de Constituție – este dator sa intervină energic și să cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile săvârșite, să o determine să-și respecte atributele conferite de Constituție!”, a mai scris Ion Iliescu.

La finalul postării, el a făcut referire și la comentariile fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, despre care s-a ferit să comenteze. Cu toate acestea, Iliescu a subliniat faptul că din comportamentul lui MRU se observă că „simțul măsurii și bunului simț sunt o marfă rară”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×